Everything is for a reason

Fick fota inomhus fast utomhus i vår maskinhall. Bra nu på hösten och vintern. Hade varit perfekt med en liten egen studio inomhus men riktigt så bra är det inte. 
Hade en kanonbra gårdag med bästa Emma. Vi åkte till Borås och gjorde lite ärenden. Hälsade på både hennes bror och vi hann även med hennes morföräldrar. Där åt vi kvällsmat framför Bonde söker fru. Vi hann även med lite shopping. Ska visa er sedan vad det blev för köp. Riktigt mysig onsdag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
// Byxor / Lindex // Blus / Lilla smultronstället // Kavaj / H&M // Skor / Jeffrey Campbell // Halsband / Ur&Penn // Clutch / Judits Secondhand i Stockholm // Ring / Spinning Jewellry // 
 

Metallic

Nagellack från O.P. I sitter bra i många dagar. 150 kronor på Kicks. 
 
 
 
Fint skal eller hur? ;) 
 
 
 
 

Måndagskvällen

Måndagen bestod av kompisar. Först så pratade jag och bästa Elsa länge i telefon. Skönt att catcha upp. Efter det kom Frida över på lunch och var här i några timmar. Supermysigt. Vid 18 så gick jag upp till Anna och var där till 22. Jag och Emma fick god mat och sedan blev det marängsviss. En mycket bra start på höstlovet! <3
 
 
 
 
 
 
 

Roses

Det var så blåsigt när vi fotade jag och Frida att det var svårt att få till några bra. Klänningen är en gammal goding från BikBok. Halsbandet kommer från Gina och stövlarna från Mccloud.
 
 
 
 
 
 
Ha en grym onsdag. <3 
 

Höstmys

Höstmys. Älskar tända ljus och att kunna få vara inomhus hur mycket man vill. Det enda jag inte gillar med hösten är att det är betydligt svårare att få till outfitbilder men ska försöka ta vara på dagsljuset och fota när man kommer hem från skolan. 
 
 
Ha en fin tisdagskväll kära läsare! 
 

Morotsoppa

Igår så bjöd jag Frida på lunch och jag gjorde en morotsoppa. Väldigt god blev den. Här kommer steg för steg. 
 
 
Skala 500 gram morötter och tre potatisar. 
 
 
När det är gjort börja grovhacka. 
 
 
Klart. 
 
 
8 dl vatten. Lägg sedan i morötterna och potatisarna. 
 
 
Man får inte glömma en klyfta vitlök och en hel gul lök. 
 
 
Grovhacka. 
 
 
När vi lagt i löken och morötterna och potatisen i vattnet så ska grönsaksbuljong och lite timjan i. 
 
 
Så här ska det se ut. Väntade dock ett tag med buljongen, ville att det skulle koka upp lite först.
 
 
Medan det kokar och ska bli mjuka grönsakerna så blanda 2 dl creme fraiche med chili och paprika. Jag tog red curry wok för vi hade inte chili hemma. Funkar lika bra. 
 
 
Häll sedan i blandningen i soppan. 
 
 
Det sista momentet. Mixa. Efter att grönsakerna blivit mjuka. 
 
 
Att duka extra trevligt med ett tänt ljus förhöjer middagen. 
 
 
Klart att serveras med en basilka kvist. 
 
Soppan blev väldigt uppskattad här hemma och den var superenkel att göra. Till och med jag tyckte den var enkel och jag gillar inte att stå i köket. ;) 
 

iPhone Cases

iPhone skal är en riktigt fin accessoar som lätt kan förhöja din outfit. Här är mina tre favoriter just nu. Kan erkänna att jag faktiskt är rätt dålig på att använda skal men får nog börja med det igen. 
 
Till vänster. Glittrigt skal från Ullared. Quiltat skal från Ullared. Nitskal vinst från Annawii. 
 
 
Det quiltade är det som är mest inne. Väldigt populär trend. 
 
Min personliga favorit är det skal som sticker ut nämligen det skalet med nitar. Skönt att hålla i men en aning opraktiskt! 

Listen to you heart

Snart är det november månad. Vart har 2013 tagit vägen? Den frågan ställer jag mig själv. Tänkte senare göra ett inlägg vad som hänt under 2013. Har nog aldrig varit med om så mycket faktiskt som jag varit med om detta året. Både positivt och negativt. Men mest positivt. 
 
Så här klädde jag mig i november förra året. 
 
 
 
 
 
 
 
Min egen favorit är nummer 5. Skulle vilja köra en favorit i repris! 

Sunday Funday

Rubriken stämmer väl sådär in på mig idag. Ingen funday här direkt. Det bästa med söndagar... Solsidan ofc. 
 
Lönen har ju trillat in nu på kontot och jag har kikat på lite smycken från kyssjohanna.se 
Denna månaden har jag lite annat jag ska handla så denna månaden blir det inget köp men när nästa löning kommer ska jag införskaffa mig detta finfina wishbonet från Dogeared. I silver för har ett liknande från Ur&Pen i guld.
 
 
Mitt från Ur&Penn. 20 kronor. I´ts a bargain. 
 
 
Lite dålig bild men ni ser ju hur fint det är. Dagens tips! 

Pink Month

Hoppas ni stödjer Rosa Bandet precis som jag. Finns att köpa på Apotektet bland annat. 
 
Har köpt två band detta året. Det fina nya tappade jag bort redan efter några timmar. Typiskt. Så mormor köpte ett till. Det var ett vanligt rosa. Har ett sedan förra året också. 
 
Köp kostar 25 kronor bara! 
 
 

All you need is love

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// Klackar / Gamla // Skjorta / Nowhere // Shorts / Issue 1.3 // Kavaj / H&M // 
 

Don´t work hard. Work Smart!

Lördagen kommer bli lugn. Fy vad jag är trött på detta nu. Vill inget hellre än att hitta på något kul. Hade kanske orkat jobba idag men vet inte om jag smittar fortfarande. På måndag ska jag se till att vara pigg och frisk. Tråkigt att bli sjuk nu när man vill komma igång med träningen. Ska ta det lugnt på den fronten nu så att man inte blir överansträngd. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna är tagna av Alicia och de är oredigerade. 
 
// Blus / Gina Tricot // Kjol / Gina Tricot // Skor / Jeffrey Campbell // Solglasögon / Alicias //
 

Favoritdoften

Favoritdoften från Dolce&Gabbana som landade i brevlådan i tisdags. Anna sa det att när du sprejar den så påminns jag om Varberg. Och Varberg var fantastiskt! Killar har också sagt att den luktar jättegott! Den har blivit en stor favorit helt enkelt. Min signaturdoft. 
 
Fick även med prover från en parfym från Michael Kors och Biotherm. Ska bli kul att dofta någon annan doft ibland. En dagkräm från Esteé Lauder också. Glad för de extra! 
 
 
 
 
 
Bloggmys. Här sitter jag och bloggar oftast! 

Uttråkad

Är inte van vid att inte göra något på 3 dagar. Knappt bloggat ens. Så tråkigt! Jag som är van vid att fylla nästan varje dag med någonting kul efter skolan. Så att vara hemma tre dagar från skolan utan att träffa kompisar, gå ut och gå, vara barnvakt eller göra andra saker blir det himla lungt och tråkigt när man är sjuk. Ska inte jobba imorgon Heller. Stör mig på att jag förlorar dem pengarna. Har mycket jag vill köpa nu så därför känns det lite surt. 

Såg hos en blogg jag följer, evelinabohman.blogg.se att hon gjort en lista över saker som är bra idag. 

Här kommer min: 

Det är ändå fredag. Speciellt ändå. 

Vi har höstlov nästa vecka! Yeah! 

Jag har smsat och snapchattat några Goa människor. De får mig att le! 

Mår bättre idag vilket är jätteskönt! 

Har ni något ni är extra glada för nu? Tycker vi ska peppa varandra och vara mer positiva! Right? 


Ett framtida köp förhoppningsvis efter jul någon gång! :) 

Tänkvärt

Idag mår jag betydligt bättre. Men känner ändå mig slö och matt. Ingen rolig fredag här inte. Tur det finns penicillin! Jag ska ta en dusch sedan och fräscha till mig! Ska bli underbart!
Hoppas ni får en bättre fredag! 

Såg denna bild på en klasskompis instagram och tycker den är väldigt bra! 

Empty

Igår så låg jag hela dagen och sov. Det var jobbigt att ens svara på sms. Har halsont från hell. Var på vårdcentralen idag och där konstaterade man kraftig halsfluss. Blir ingen spökvandring för mig eller jobb på lördag. Felicia skulle komma hit också. Synd att bli sjuk nu när man har så mycket roligt inplanerat. Men får vila upp mig så att jag är på benen igen när vi får höstlov. 
 
 
 

Hej!

Förlåt för ingen uppdatering alls igår men tiden fanns helt enkelt. Hade inget material för den delen heller. Precis som idag. Tänkte visa er några storfavoriter som jag har på outfitfronten. Några gamla, några hyfsat nya. 
 
 
I denna outfiten så gillar jag den marina stickade och den som gör outfiten det lilla extra är den vita blusen under. Perfekt kombo! 
 
 
I denna outfiten så gillar jag hatten som förhöjer looken. Svart i olika material blir en extra twist också. 
 
 
Den här somriga söta looken passar en utav höstens färger bra in, vinröda Docs. Blandar sommar med höst, grovt med sött. Den mixen är det som gör det! 
 
 
Här gillar jag lager på lager känslan. Bas t-shirt, jacka och sedan ytterjacka. Matchar även väskan med t-shirten. 
 
Denna looken är så typiskt höstig som den kan bli. Grova kängor, vanliga blå jeans, en stickad över och såklart vinrött!
 
 
Enkelheten är oslagbar här. Simpelt med ett linne. Ingen kjol eller shorts. Bara ett extra linne. Svarta detaljer framhäver det enkla. 
 
 
 
 

Looking forward

Älskar denna look! Så fin i vardagen, känner mig vardagsfin. 
 
 
 
 
 
// Jeans / JC // Boots / Mccloud // Vit blus / Lilla Smultronstället // Stickad / Rut mfl // Halsband / Ur&Penn // 

Yesterday

Igår träffade jag en mycket saknad vän! Isabel! Det var nog närmare ett år sedan vi sågs sist! Alldeles för länge! Vi åt jättegod Kinamat, kollade i affärer och fikade sedan på Condeco! Kom hem vid 22.30! Jättekul att ses! 













Knits

Här är nästan alla mina stickade. Några saknas. Gillar stickat och det får gärna vara lite färg också. Från vänster högst upp. 
 

 
 
 
// Mintfärgad / Jeansson // Randig / Lager 157 // Randig / Esprit // Grå cardigan / Ellos // Beige cardigan med vit päls / Zara // Blå / Rut mfl // Rosa / BikBok // Korall / Gina Tricot // Svart Cardigan / Hunkydory // Senapsgul / BikBok // Vit / BikBok // Ljusrosa / H&M // 
 
Glöm inte spana in bloppisen! 
http://styledbyjulianna.blogg.se/bloppis/
 
 

Spana in bloppisen!

Har lagt in massa nytt nu. Mer kommer ikväll! Priser går att förhandla om. Allt ska bort! 
 
Styledbyjulianna.blogg.se/bloppis
 
 
Bjuder på en höstbild så länge! 

Colors

Gårdagen var en tuff dag för mig. Vaknade några gånger under natten och drömde konstiga drömmar. Vid åtta ringde klcokan och kroppen ville inte upp. Var trött även i skolan. Matten var inte rolig! När jag kom hem från skolan någon gång efter 15 så tog jag det lugnt en stund och sedan var det bara att sätta igång med franskan. Pluggade undan en massa för idag ska jag vara barnvakt! Ska bli roligt. Barnen ger en massa positiv energi och glädje. Ta vara på den positiva energi som finns runt omkring er! 
 
 
 
// Tröja / Hunkydory // Linne / Svea // Shorts / Dr Denim // Stövlar / Mccloud // Halsband / Ur&Penn // 

Got Yourself a favorite?

 
 
 
 

Small things makes life big

En underbar helg har jag haft. Fika med Emma, träffade alla gamla kompisar igen, jobb, tjejkväll, promenad, god mat, avkopplande bad, musik och så plugg. Det sista är nödvändigt men tråkigt. Här kommer lite bilder från tjejkvällen. 
 
 
Vackrare vän får man leta efter <3 Både på in och utsidan. 
 
 
Group complett! Kärlek till dessa fantastiska personer som finns i mitt liv. 
 
 
God morots och ingefärsoppa till förrätt. 
 
 
Varmrätten var lite allt möjligt. Vegetariskt var allt. Färsfyllda paprikor, selleri och palseternacksallad och quinoa med lite grejer i och någon annan röra. Gott! 
 
 
 
Efterrätten var jättegod. Krämig kladdkaka med hallon och grädde. 
 
 
 

I will fight for you

 
If you believe in something think about it and then someday it becomes reality. 
 
Trust in that everything is happing for some reason and you will be more happier. 
 
When things is upside down just stay calm and ride through the storm. 
 
Live laugh and love. 
 
Remember that life is a gift. 

Gårdagen

Hade en mycket bra fredag! Skolan var rolig och rätt lugn. Efter det så var jag med Emma och vi fikade på Skrädderiet. Jag åt spenatsoppa med ägg, sallad, bröd, glass med kolasås. Räkmackan Emma tog var jättegod också. Vid 19 så blev det en spontan hemmafest! Var där till 23. Har jobbat idag och hunnit sitta med historian en och en halv timme. Ska vila upp mig nu och sedan byta om för vid halv fem bär det av till Vendla på tjejkväll! Ha en trevlig lördag! 




Basic

Har länge velat ha en sådan här blus. Hittade den på Lilla Smultronstället i Hällingsjö. Väldigt nöjd! 
 
Finns i svart också. Funderar på en sådan också. Men vitt är nog min favortifärg så är glad att denna fanns. Blir din för 299 kronor. 
 
 

Höst

Såhär såg jag ut i tisdags. Hade pluggat och ätit middag med Linnéa! Trevligt, trevligt. 
 
Idg simmade vi med skolan. Börjar känna mig lite trött nu. Är trött på min hy nu. Fan. Får gå ut och gå lite innan jag ska gå all in för historia. Kul! Imorgon blir det en mysfika med en underbar människa. <3 
 
 
 
 
 
 
// Boots / Mccloud // Jeans / BikBok // T-shirt / Bloppis // Skjorta / Lindex // Bälte / Tessie // Jacka / BikBok // 
 
 
 

Birthday

Här är lite bilder från i söndags då mamma fyllde år och hade kalas. Jättegod mat verkligen! Tilltugget som det bjöds på är som godis. Brieost med fikon i en liten söt ätbar form in i ugnen. Supergott! Kött med kanel och curry, bea och en kall sås med en massa kryddor och potatis. Mums! Efterrätten var en hallon mousse! Älskar hallon. Så gott. 
 
 
 
 
 
 
 

Lovely Dinner

Den här supergoda maten fick jag hos Vendla. Hennes härliga mamma stod för maten. Först så åt vi en jättegod soppa gjord på kålrot har jag för mig det var. Har ingen bild på den tyvärr. 
 
Här är det en massa olika rätter och smaker. Rotfrukter, potatis, omelett, en sallad med feta och grönsaker och vinegrett, räkor och kräftskjärtar i chili och så en annan grön röra. Allt vegetariskt! Så himla gott alltihopa! 
 
 
 
Det mesta är ekologiskt och närproducerat också vilket jag tycker är ett plus. Smakar oftast bättre! 

Burgundy

Såhär såg jag ut i söndags när jag var hos en utav mina bästisar Vendla. Vi hade det så himla mysigt och det bjöd på supergod mat så det ska faktiskt få ett eget inlägg. Så himla gott var det. Hade ont i magen bara för jag åt så mycket. Idag har jag varit och gjort några ärenden och så har jag pluggat på samhällprovet vi har imorgon. Nu tar jag en paus framför Tonårsbossen. Ha en trevlig kväll! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// Byxor / Levi's // T-shirt / Gina Tricot // Skor / Dr Martens // Cardigan / Hunkydory // Halsband / Köpt i Spanien // 
 

Black is Black

 
 
 
 
 
// Cardigan / Hunkydory // Klackar / Jeffrey Campbell // Klänning / H&M // Hatt / Lånad av mormor // 
 

Mitt rum

Tänkte visa er hur mitt rum ser ut. Helheten plus detaljbilder. Har städat i ordning idag. Älskar när det är rent och snyggt. För det mesta brukar jag ha det så. Det är svårt att ta bra bilder på sitt rum för svårt att få till vinklarna. Men men här får ni er en inblick hur det ser ut. 
 
 
Kub med lite prydnadsaker i. Kuben har jag för mig kommer från Ellos. Eiffeltornet är köpt i Frankrike. Någon dekorationssten och så en gammal hästsko. Stenen är en souvenir från Island. 
 
Har två fönster i mitt rum. En växt och så ett ljus, dekorationssten en lampa däljer sig bakom gardinen. 
 
 
Fjärilen som sitter på den röda flaska kommer från en marknad. Hjärtformad träskål har jag gjort i slöjden.
 
 
Här hänger mina smycken. Dem som är långa. De som är kortare och mer värdefulla har jag i deras tillhörande boxar. 
 
Stero som jag fick genom jultidningar från några år sedan. Lite cdskivor och första säsongen av Glee. Skymt av spegeln och teven.
 
 
Teven kommer också från jultidningarna. Precis som DVD:en. Hänger perfekt där på väggen.
 
 
Mitt andra fönster. Bara växter. Enkelt och trevligt. 
 
En jättesöt tavla som är köpt av en lokal konstnär. Sitter bra på väggen. 
 
 
Har två olika tapeter i rummet. Detta är min fondvägg. Har två tavlor i mitt rum och detta är den andra. Gillar när väggarna är rena från tavlor. 
 
 
Ett litet bord från Ikea har jag också. Har min högtalare placerade där till mobilen. Köpte den på Davids i Skene. Väldigt bra! 
 
 
Ljusfatet är köpt på Netto. Hästen är arvegods. Den röda ljuslyktan kommer nog från Indiska. Ljusen på träfatet är köpt på julmarknad. Prydnadscitatet är en julklapp från Anna. Älskar citatet. " Good friends don´t let you do stupid things... Alone "
 
 
 
Mitt skrivbord, spegel och en skymt av sängen. Här sitter jag och bloggar. Sminkar mig här också därav spegeln. Spegeln är en julklapp från Elsa. Passar väldigt bra. Ljusen och ljusfatet med saker på är ju nytt från Nille. 
 
 
 
Hyllan ovanför sängen är så fin tycker jag. Doftljus och en fin inredningsdetalj som jag fått av mamma. Älskar citat! 
 
 
Litet mer av rummet i sin helhet. 
 
 
Lite kuddar som jag inte vet var dem kommer i från.
 
 
 
Fåtölj som är från min farmor. Kakelugnen är jättefin men tyvärr fungerar den inte. 
 
Hoppas ni gillade inlägget! Nu ska jag byta om och så nu klockan 18 bir det kalas för mammie som fyller år! Ha en trevlig lördag! 

Skolfoto

Idag har vi haft skolfoto och exakt såhär såhär såg jag ut. Körde på silver assesoarer och korallfärgat nagellack. Distraction från Chanel. Gillar kombinationen vitt, marinblått och korall. Jag vet inte om jag är mer silver än guld tjej. Men tror nog jag använder mer silversmycken. Enkelt och går till allt verkligen. 
 
 
 
 
 
 
// Blus / Odd Molly // Byxor / Vila // Armband / Thomas Sabo // Ring / Spinning Jewellry // Halsband / fått i present // Örhängen / Guldfynd // Stövlar / Mccloud // 
 
 
 

Oktober 2012

Förra året i oktober. En liten throwback. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blue

 
Mer bilder från sommaren. Fotograf: Alicia. 
 
// Klänning / Gina Tricot // Litet silvrig smycke / Present // Stort smycke / Köpt på Island // 
 

Awesome Tisdag

Har haft en asbra tisdag! Så jävla rolig! Fullt ös hela dagen. Som det ska vara! Jag, mamma och Alva har dansat loss såhär på kvällen. Haha! Imorgon ska jag vara barnvakt. Mys. 
 
Bjuder på lite bilder från sommaren. Bästa Alicia är fotograf!
 
 

RSS 2.0